НОВИНИ

Корисний сніданок: тисяча і один спосіб, як зробити смачну вівсяну кашу

Корисний сніданок: тисяча і один спосіб, як зробити смачну вівсяну кашу 12 Червня 2019

Переможець кулінарного шоу «Мастершеф» Євген Клопотенко, який створив новий рецептурний збірник для шкіл, щоб діти на перервах не бігали в кіоск по чипси і колу, а із задоволенням харчувалися в шкільній їдальні, пропонує корисний сніданок.

«Існує, напевно, тисяча і один спосіб, як зробити смачну вівсяну кашу. Але чомусь далеко не всі ними користуються. Я пропоную освоїти хоча б один з варіантів і приготувати вівсяну кашу з вишнею та горіхами. Це чудовий варіант для сніданку або легкого перекусу в середині дня. Який би час ви не вибрали, можете бути впевнені в тому, що ця вівсяна каша вам обов’язково сподобається», - впевнений Євген.

Вівсяна каша з вишнею

  •     100-150 г Вівсяні пластівці (звичайні або дрібного помолу)
  •     300 мл Вода
  •     300 мл Молоко
  •     2 дрібки Кориця
  •     2 ст. л. Мед
  •     2 ст. л. Насіння гарбуза
  •     30 г Волоський горіх
  •     50-80 г Вишня (заморожена)
  •     20 г Вершкове масло

Як приготувати вівсяну кашу з вишнею та горіхами

    Вишню розморозьте при кімнатній температурі і злийте талий сік.

    Відваріть вівсяну кашу. Спочатку залийте її водою і доведіть до кипіння, додайте молоко, корицю і варіть ще 2-3 хвилини. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і дайте постояти 1-2 хвилини.

    Подавайте кашу з вишнею, медом, горіхами і гарбузовим насінням.

Вівсяна каша з банановими чіпсами та в’яленою вишнею

Судячи з статистики, сніданки у нас поділяються на яєчні та вівсяні. Вибір не великий, скажете ви, але я пропоную розглядати ці продукти лише як основу, доповнюючи їх різними добавками. Точно так само, як можна приготувати омлет з зеленню та сиром, можна приготувати й вівсяну кашу з банановими чіпсами та в’яленою вишнею. Тут немає нічого складного – ці два інгредієнти можна купити практично в будь-якому супермаркеті чи на ринку. Це поєднання я придумав зовсім випадково, але тепер вівсяна каша з банановими чіпсами та в’яленою вишнею – один з моїх улюблених сніданків.

  •     Вівсяні пластівці
  •     Вода (або молоко)
  •     Вершкове масло
  •     Бананові чипси
  •     Вишня в`ялена
  •     за смаком Сіль
  •     за смаком Цукор

    Відваріть вівсяні пластівці, як вказано на упаковці. Ви можете відварити вівсяні пластівці на воді або на молоці, в залежності від того, чому ви надаєте перевагу. Додайте сіль, перець та вершкове масло за смаком.

    За 1 хвилину до закінчення приготування каші додайте бананові чіпси та в’ялену вишню. Насолоджуйтесь ідеальним сніданком. Кількість інгредієнтів у цьому рецепті я не вказує принципово, щоб ви змогли знайти вашу ідеальну пропорцію.

Готувати – це просто!

^ Наверх