НОВИНИ

Шоколад без цукру придумала Nestle

Шоколад без цукру придумала Nestle 17 Липня 2019

Компанія Nestle запатентувала нову технологію, що дозволяє виробляти шоколад без використання цукру, пише Bloomberg.

Nestle вирішила додавати в шоколад білу м'якоть, яка вкриває какао-боби. В процесі виробництва її роздрібнюють в порошок, що містить фруктозу - природний замінник цукру.

Nestle - перший виробник, який вирішив використовувати таку технологію. До сих пір м'якоть какао-бобів просто викидалася кондитерами. Придумати новий спосіб компанія вирішила через стійкий тренд на здорове харчування, пише видання.

Очікується, що шоколад без цукру надійде в продаж вже цієї осені. Першою країною, де він почне продаватися, стане Японія. При цьому повністю відмовитися від використання цукру поки не вийде - спочатку його зміст скоротять на 40 відсотків.

^ Наверх