НОВИНИ

Корисний сніданок: як зробити надпоживні «Енергетичні кульки»

Корисний сніданок: як зробити надпоживні «Енергетичні кульки» 10 Вересня 2019

Коли ви переходите на здорове харчування, перекус може виявитися непростим завданням! Крім овочів з хумусом або горіхів з фруктами можна спробувати щось нове.

«Енергетичні кульки! Я вважаю, що це одні з кращих і найрізноманітніших перекусів. В цілому, їх легко зробити, і можна додати своїх улюблених смаків!», - про це пише фітнес-тренер Анна Цукур.

Сьогодні, замість того, щоб просто дати вам кілька рецептів хочу поділитися з вами керівництвом з приготування кульок.

Чому вам сподобаються такі перекуси?

  1. Легко взяти з собою. Багато з нас постійно в русі, і тому перекушувати доводиться на ходу. Енергетичні кульки - це просто - ви можете кинути їх в сумку і насолодитися ними в будь-який час!
  2. Ідеальний баланс макроелементів - вуглеводів, білків і корисних жирів. Вони надають нам енергії і підтримують нас протягом усього дня!
  3. Легко приготувати. Ви просто вкидається все в свій кухонний комбайн, змішуєте, скручує в кульки, і все готово!
  4. Різноманітні. Ви можете міняти місцями інгредієнти, змінювати їх і кожен раз надавати новий смак!

Основні необхідні компоненти:

  • - Лепкий (сушені фрукти)
  • - Хрусткі (горіхи і насіння)
  • - Вершковий (горіхове масло / кокосове масло)

З цими компонентами, ви зможете створювати будь-які енергетичні кульки, які вам подобаються!

З цими компонентами, ви зможете створювати будь-які енергетичні кульки, які вам подобаються!

І так, найпростіший рецепт основи:

  • 1 чашка фініків
  • 1 чашка улюблених горіхів / насіння
  • 2 - 3 столові ложки горіхового масла

Просто змішайте це в кухонному комбайні, згорніть їх у кульки, і все готово!

І ось, кілька моїх улюблених поєднань.

Кульки з кіноа

  • 1 чашка фініків без кісточок (близько 10 шт)
  • 1 чашка сирого пекана (або будь-яких інших горіхів)
  • 2 столові ложки горіхового масла
  • 2 столові ложки кленового сиропу (або меду)
  • 1 столова ложка кокосового масла
  • 2 столові ложки какао-порошку
  • 1 - 2 столові ложки води (при необхідності)
  • 1 чашка киноа
  • 1/2 склянки шоколадної стружки

Збийте в блендері фініки і горіхи, до консистенції грубого піску. Додайте горіхове і кокосове масло, сироп і какао-порошок, і знову збийте. Якщо тісто не злипається, додайте трохи води по 1 столовій ложці за раз, поки не стане липким. Додайте киноа і шоколадні чіпси.

Сформуйте кульки і покладіть на пергаментний папір. Залиште в холодильнику не менше ніж на 30 хвилин, а потім насолоджуйтеся.

Зберігайте в закритому контейнері в морозильній камері

Кульки з арахісової пасти і шоколаду

  • 1 чашка фініків без кісточок
  • 1/2 чашки мигдалю (або інших горіхів)
  • 1/2 склянки вівсянки
  • 1/4 склянки лляного насіння
  • 1/3 склянки арахісового масла
  • 2 столові ложки насіння Чіа
  • 1/4 склянки шоколадної стружки
  • 1 - 2 столових ложки води (за потребою)

Змішайте фініки, мигдаль, вівсянку і насіння льону. Додайте арахісове масло і збивайте, поки тісто не почне формуватися. Потім додайте Чіа і змішуйте, додаючи по 1 столовій ложці води за раз, до утворення тіста. Додайте шоколадну стружку і перемішайте. Сформуйте кульки і помістіть їх в морозильну камеру приблизно на 10 хвилин.

Яблучні кульки

  • 1 чашка фініків
  • 1 чашка сушених яблук
  • 1/2 чашки мигдалю (або інших горіхів)
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1/4 - 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха (в залежності від вашого смаку)
  • 2 столові ложки арахісового масла
  • 1 столова ложка кокосового масла
  • 1 - 2 столові ложки води або більше горіхового масла
  • для панірування: 1 чайна ложка кориці (за бажанням)

Додати фініки і яблука в комбайн і перемолоти. Додати горіхи і добре розмолоти. Додайте спеції, арахісове і кокосове масло. Збивайте, поки тісто не почне формуватися. Якщо суміш занадто суха, додайте воду по одній ложці за раз, поки суміш не збереться в липке тісто.

Сформуйте суміш в кульки і повторюйте і обваляйте кульки в кориці. Зберігати в холодильнику або морозильній камері.

З морською сіллю, чорним шоколадом і кіноа

  • 1 1/2 чашки фініків без кісточок (близько 15 шт)
  • 1 чашка волоських горіхів або пекан
  • 3 столові ложки какао-порошку
  • 1 столова ложка мигдалевого масла
  • 1 столова ложка кленового сиропу (за бажанням)
  • 1/4 чайної ложки морської солі
  • 1/4 чайної ложки кориці
  • 1/4 чашки киноа
  • 250 гр темного шоколаду

В кухонний комбайн додайте фініки. Перемелюють секунд 30. Після додайте волоські горіхи і добре збийте. При працюючому кухонному комбайні додайте решту складових (за винятком шоколаду) і вимішують поки не почне формуватися тісто. Після сформуйте кульки, викладіть на пергаментний папір і відкладіть в сторону.

Розтопіть шоколад на паровій бані. Після, опустіть частина кожної кульки в розтоплений шоколад і знову покладіть на деко. Посипте пластівцями морської солі, поки шоколад не застиг. Надішліть в холодильник на 30 хвилин, поки шоколад не застигне, а потім подавайте.

^ Наверх