НОВИНИ

Твій корисний сніданок

Твій корисний сніданок 19 Вересня 2019
 
Приготуйте на сніданок Torta della nonna.
Рецепт «Бабусиного торту» вже всім знайомий, один із національних італійських рецептів, пише Сookorama.net.

Інгредієнти.

Для тіста:

яйця – 2 шт.

масло вершкове – 200 г

борошно пшеничне – 450 г

цукор – 160 г

цедра з половини лимону.

Для крему:

молоко свіже – 750 мл

цукор дрібний – 225 г

жовтки яєчні – 3 шт.

крохмаль кукурудзяний – 35 г

борошно пшеничне в/г – 30 г

цедра лимону, ваніль

горішки кедрові (соняшникове насіння) – 25 г.

Простий у приготуванні, смакує дітям і дорослим. Можна готувати до сніданку і на свято. Кедрові горішки дорогуваті по ціні, тож пропоную економний варіант. Замінити горішки на соняшникове насіння. Нам смакувало, може кому і з вас сподобається.

Для приготування торту спочатку необхідно приготувати крем.
Відділити білки від жовтків. В молоко додати ваніль та цедру лимону, зрізану одним шматочком.
Бабусин торт «Torta della nonna»
Жовтки збити з цукром, додати просіяне борошно і крохмаль. Молоко довести до кипіння.
приготувати крем
Проціжене молоко вливати в жовткову масу, ретельно мішати. Варити до зприготувати кремагустіння.

 

 



приготувати крем
Накрити плівкою в " контакт". Залишити до повного охолодження.
Для приготування тіста.
приготувати пісочне  тісто
Змішати просіяне борошно зі шматочками вершкового масла. Добре перетерти.
В жовтки додати щіпку солі. Додати в борошно жовтки, цедру половини лимону.
приготувати пісочне  тісто
Тісто загорнути в плівку, охолодити в холодильнику 2 години.
приготувати пісочне  тісто
Розділити тісто на дві частини. Одна частина має бути більшою за другу.
приготувати пісочне  тісто
Розкачати між двома листками паперу на товщину 3 мм.
приготувати пісочне  тісто
Вкласти у форму більшу частину тіста. Поколоти виделкою. Наповнити кремом.
приготувати торт
Накрити меншим шаром тіста. Защипати краї. Поколоти поверхню виделкою.
приготувати торт
Поверхню намазати жовтком, посипати соняшниковим насінням.
приготувати торт
Випікати торт при температурі 180 градусів 40 — 50 хв.
приготувати торт
Готовий торт охолодити, посипати цукровою пудрою. Перед споживанням бажано тримати в холодильнику. Торт краще смакує охолодженим.
бабусин торт з соняшниковим насінням
Смачного!

^ Наверх