НОВИНИ

Найкращі рецепти варення із чорниці

Найкращі рецепти варення із чорниці 12 Липня 2019

Чорниця – смачна та корисна літня ягода, з якої роблять дуже смачні варення та джеми. Ось добірка найкращих рецептів закруток з чорниці на зиму.

Про це повідомляє радіо Максимум.

Cире варення з чорниці

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1,5 кг

Рецепт приготування чорничного варення:

  • Чорницю підготуйте до використання.
  • У місткості змішайте блендером чорницю і цукор. Можете також використовувати м'ясорубку.
  • Розкладіть варення в стерилізовані банки й зберігайте в холодильнику.

Густе варення з чорниці

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1-1,5 кг
  • Вода – 250 мл

Рецепт приготування класичного чорничного варення:

  • У великій місткості доведіть воду до кипіння.
  • Висипте у воду цукор (кількість залежить від того, наскільки солодким потрібно зробити варення), розчиніть його в воді повністю.
  • Чорницю підготуйте до приготування і, коли цукор розчиниться, киньте в сироп. Вимкніть вогонь і залишіть ягоди на 4 години.
  • Після того, включіть вогонь, доведіть до кипіння й варіть близько 3 хвилин. Потім вимкніть вогонь, дайте охолонути й повторіть процедуру варіння ще пару раз.
  • Як тільки варення буде готове, розлийте його по стерилізованих банках, закрутіть, поставте догори дном і дайте охолонути. Зберігайте варення з чорниці в прохолодному місці.

Чорничне варення «П'ятихвилинка»

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 600 г

Як приготувати джем з чорниці за 5 хвилин:

  • Для варення відберіть стиглу чорницю. Видаліть гілочки, сміття, а також недостиглі ягоди.
  • Ретельно промийте в декількох водах або під душем. Дайте воді стекти, виклавши ягоди на сито.
  • Перекладіть чорницю у варильний таз або емальовану каструлю. Засипте цукром. Залиште на 3 години. За цей час чорниця дасть сік і частина цукру розчиниться.
  • Поставте таз на невеликий вогонь, доведіть ягоди з цукром до кипіння. За допомогою шумівки видаляйте піну. Після закипання варіть варення ще 5 хвилин.
  • Відставте таз на край плити й дайте варення охолонути.
  • Поки воно охолоджується, простерилізуйте банки з кришками. Обсушіть їх, перевернувши на рушник.
  • Знову поставте таз з ягодами на вогонь. Проваріть варення ще 5 хвилин.
  • У гарячому вигляді розкладіть в банки. Відразу ж закрийте кришками. Остудіть.

Джем чорниці з м'ятою

Інгредієнти:

  • Ягоди чорниці – 1 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • М'ята – 4 гілочки
  • Лимон – 1 шт

Рецепт приготування чорничного варення з м'ятою:

  • Ягоди чорниці переберіть та ретельно помийте.
  • Перемішайте їх з цукром.
  • Лимон помийте, цедру натріть на дрібній тертці, а з м'якоті вичавіть сік.
  • Сік і цедру лимона змішайте з чорницею, яку пересипали цукром. Ставте на маленький вогонь і варіть 15 хвилин (після закипання).
  • М'яту помийте, злегка обсушіть за допомогою паперового рушника, додайте в чорничне варення, кип'ятіть його ще 5 хвилин.
  • Готове варення розфасовуйте в суху стерилізовану тару і закупорюйте.

Чорничне варення з яблуками

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Яблука – 800 г
  • Цукор – 1,5 кг

Рецепт приготування чорничного варення з додаванням яблук:

  • Ягоди чорниці ретельно переберіть, помийте і дайте стекти воді.
  • Потім засипайте їх цукром і залишайте на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
  • Як тільки чорниця пустить сік, її ставлять на маленький вогонь. Варять близько 10 хвилин після закипання, знімаючи піну і часто помішуючи.
  • Яблука помийте, очистьте від шкірки й серцевини, м'якуш наріжте маленькими шматочками.
  • Після того, як чорниця провариться близько 10 хвилин, до неї додайте подрібнені яблука і варіть все разом ще приблизно третину години.
  • Готове варення розфасовуйте у стерилізовану тару і закручуйте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабачкова ікра: з томатами або під майонезом

^ Наверх