НОВИНИ

Корисні смаколики: рецепти морозива у домашніх умовах (фото)

Корисні смаколики: рецепти морозива у домашніх умовах (фото) 2 Червня 2019

Як у  домашніх умовах приготувати смачнюще морозиво? Виявляється, це цілком нескладно.

Рецепти опублікував портал В ритмі життя.

Кокосове, шоколадне, бананове, м'ятне, з авокадо, манго, згущеним молоком і інші освіжаючі десерти з простих продуктів без сумнівних добавок.

  1. Просте морозиво з вершків і згущеного молока

складові

200 г вершків для збивання;

100 г згущеного молока.

приготування

Збийте міксером холодні вершки до крему.

Потім змішайте їх зі згущеним молоком.

Викладіть масу в широку форму, накрийте плівкою або кришкою і приберіть в морозилку на 3-5 годин.

  1. Ванільне морозиво-пломбір

складові

160 мл молока;

3 яєчних жовтки;

150 г цукру;

500 г вершків для збивання;

трохи ванільного екстракту.

приготування

Підігрійте молоко на помірному вогні, але не кип'ятіть. Окремо віночком змішайте жовтки з цукром. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте гаряче молоко. Цукор повинен повністю розчинитися.

Перелийте масу в каструлю і, постійно помішуючи лопаткою, доведіть до легкого загустіння на середньому вогні. Не кип'ятіть суміш і не перегрівайте її. Проведіть по лопатці пальцем: якщо залишається чітка борозенка, знімайте каструлю з вогню.

Поставте каструлю в ємність з крижаною водою і, постійно помішуючи, остудіть до кімнатної температури. Міксером збийте холодні вершки до крему.

Через сито влийте в вершки молочно-яєчну суміш. Додайте ванільний екстракт і перемішайте до однорідності. Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 3-4 години. Приблизно кожну годину перемішуйте масу, щоб вона вийшла однорідною.

  1. Бананове морозиво

складові

3 банани;

60 мл молока;

щіпка ваніліну.

приготування

Наріжте банани кружечками і покладіть в морозилку на кілька годин. Збийте блендером заморожені банани, молоко і ванілін до однорідності.

Викладіть масу в широку форму, накрийте плівкою або кришкою і приберіть в морозилку на 1-2 години.

  1. Шоколадне морозиво від Джеймі Олівера

складові

100 г гіркого шоколаду;

300 мл молока;

85 г цукру;

3 яєчних жовтки;

300 г вершків для збивання.

приготування

Розламайте шоколад на шматочки, викладіть в каструлю і залийте молоком. Поставте на помірний вогонь і помішуйте, поки плитка не розчиниться. Остудіть молоко.

Віночком збийте цукор з жовтками. Помішуючи, влийте молоко і поставте на слабкий вогонь. Доведіть до легкого загустіння, постійно помішуючи. Чи не кип'ятіть суміш.

Поставте каструлю в ємність з крижаною водою і, помішуючи, остудіть. Збийте міксером холодні вершки до крему і змішайте з молочною сумішшю.

Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і помістіть в морозилку на 3-4 години.

  1. Кокосове морозиво з білим шоколадом

складові

35 г білого шоколаду;

70 г згущеного молока;

50 г вершків будь-якої жирності;

200 г вершків для збивання;

100 г кокосової стружки.

приготування

Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на паровій бані і змішайте зі згущеним молоком. Влийте 50 г вершків будь-якої жирності і ще раз перемішайте. Приберіть в холодильник.

Міксером збийте холодні вершки до крему. Не зупиняючись, тонкою цівкою влийте охолоджену шоколадну масу. Збийте ще раз протягом хвилини.

Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 1 годину. Потім змішайте з кокосовою стружкою і поставте заморожувати ще 3 години.

  1. Морозиво зі згущеним молоком і полуницею

складові

480 мл вершків для збивання;

380 г згущеного молока;

150-200 г полуниці.

приготування

Міксером збийте холодні вершки до крему. Додайте згущене молоко і пробийте ще раз до однорідності.

Наріжте полуницю невеликими шматочками, викладіть в вершкову масу і перемішайте. Викладіть морозиво в широку форму, накрийте плівкою або кришкою і приберіть в морозилку на 3-4 години.

  1. М'ятне морозиво з шоколадом

складові

250 мл молока;

130 г цукру;

1-2 пучки свіжої м'яти;

5 яєчних жовтків;

500 г вершків для збивання;

100-150 г гіркого шоколаду.

приготування

Влийте молоко в каструлю, додайте половину цукру і листя м'яти. Стебла м'яти брати не потрібно. Помішуючи, підігрійте молоко на повільному вогні, не доводячи до кипіння.

Зніміть каструлю з плити і залиште мінімум на 1 годину, щоб молоко ввібрало м'ятний аромат. Потім процідіть молоко через сито і гарненько відіжміть м'яту. Більше вона не стане в нагоді. Знову підігрійте молоко, не доводячи до кипіння.

Збийте вінчиком жовтки з цукром, що залишився. Не зупиняючись, тонкою цівкою додайте гаряче молоко. Поставте масу на повільний вогонь і помішуйте лопаткою до легкого загустіння, не доводячи при цьому до кипіння. Проведіть по лопатці пальцем: якщо залишається чітка борозенка, знімайте каструлю з вогню.

Помістіть каструлю в ємність з крижаною водою і, помішуючи, повністю остудіть. Міксером збийте холодні вершки до крему і змішайте з молочною масою.

Введіть в суміш тертий або дрібно нарізаний шоколад і перемішайте. Можна посипати шоколадом вже готове морозиво.

Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 4-5 годин. Перемішуйте морозиво приблизно кожну годину, щоб воно було однорідним.

  1. Йогуртове морозиво з манго

складові

2 стиглих манго;

120 г грецького йогурту;

80-90 г меду;

1-3 чайні ложки лимонного або лаймового соку - опціонально.

приготування

Очистіть манго, наріжте кубиками і помістіть в морозилку на кілька годин.

Потім збийте блендером йогурт, манго, мед і сік до однорідності. Якщо манго з яскравою кислинкою, то додавати сік не потрібно.

Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 1-2 години.

  1. Морозиво з авокадо на кокосовому молоці

складові

400 г кокосового молока;

1½ стиглого авокадо;

1 чайна ложка лимонного соку;

100 г рисового сиропу, сиропу агави, меду або іншого підсолоджувача на ваш смак.

приготування

Помістіть ємність з кокосовим молоком на ніч в морозилку. Потім викладіть загуслі вершки в миску. На дні залишиться рідина, яка для цього рецепта не знадобиться.

Збийте кокосові вершки міксером до крему. Подрібніть блендером м'якіть авокадо з додаванням лимонного соку. Змішайте вершки, авокадо і підсолоджувач.

Викладіть масу в широку форму, накрийте плівкою або кришкою і приберіть в морозилку на 4 години.

  1. Морозиво з вареним згущеним молоком

складові

400 г вареного згущеного молока;

350 мл молока;

200 г вершків для збивання.

приготування

З'єднайте в каструлі згущене молоко і молоко. Поставте на помірний вогонь і помішуйте до повного розчинення згущеного молока. Повністю остудіть суміш.

Міксером збийте холодні вершки до крему. Потім змішайте їх з молочною сумішшю.

Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 4-5 годин.

  1. Мандаринове морозиво зі сметаною і згущеним молоком

складові

8-9 мандаринів;

380 г згущеного молока;

400 г сметани.

приготування

Очистіть мандарини, пробийте блендером і перетріть через сито. Для рецепту знадобиться не менше 250 г отриманої маси. Збийте блендером фруктове пюре, згущене молоко і сметану до однорідності.

Перекладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 5-6 годин. Приблизно кожну годину перемішуйте морозиво.

  1. Лимонне морозиво

складові

2 лимони;

200 г цукру;

дрібка солі;

240 г вершків для збивання;

240 мл молока.

приготування

Натріть цедру лимона на дрібній тертці і вичавіть сік. Для рецепту вам знадобляться 1 столова ложка цедри і 60 мл соку.

Віночком збийте цукор, цедру, лимонний сік і сіль. Окремо з'єднайте вершки і молоко і, помішуючи, влийте в лимонну суміш. Продовжуйте збивати віночком, поки цукор не розчиниться.

Перелийте масу в широку ємність, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 3-4 години. В середині цього часу перемішайте морозиво.

  1. Кавове морозиво зі згущеним молоком

складові

2-3 столові ложки розчинної кави;

2 столові ложки води;

200 г згущеного молока;

600 г вершків для збивання.

приготування

Розчиніть каву в воді, влийте до згущеного молока і ретельно перемішайте. Міксером збийте вершки разом зі згущеним молоком до крему.

Перекладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і помістіть в морозилку на 2-3 години.

  1. Сирно-йогуртове морозиво зі згущеним молоком і малиною

складові

250 г сиру;

250 г натурального йогурту;

250 г згущеного молока;

50 г цукру;

ванільний цукор - за смаком;

300 г малини.

приготування

Пробийте блендером сир, йогурт, згущене молоко і два види цукру. Додайте малину і збийте ще раз до однорідного стану.

Перекладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 3-4 години. За цей час потрібно пару раз перемішати морозиво.

  1. Шоколадне морозиво зі згущеним молоком

складові

80 г темного шоколаду;

300 г вершків для збивання;

100 г згущеного молока.

приготування

Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на паровій бані і остудіть до кімнатної температури.

Міксером збийте холодні вершки. Коли вони почнуть густіти, тонкою цівкою влийте згущене молоко, продовжуючи збивати. Додайте шоколад і пробийте ще раз до крему.

Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 1-2 години.

^ Наверх