НОВИНИ

Сира їжа сприяє зменшенню ваги – дослідження

Сира їжа сприяє зменшенню ваги – дослідження 17 Травня 2019

Одним із чинників виникнення ожиріння є вживання обробленої їжі. При цьому свіжі продукти такого ефекту не викликають.

Такими є результати дослідження, яке провели фахівці Національного інституту охорони здоров'я США, повідомляє MedicalXpress.

Протягом двох тижнів кожен доброволець отримував спочатку оброблену їжу, потім переходив на необроблені продукти. Вони приймали їжу три рази на день, пили бутильовану воду і мали доступ до відповідних закусок протягом кожного дня.

Відзначається, що оброблена їжа включала у себе сухий сніданок, незбиране молоко з додаванням клітковини, маргарин і маффін. Альтернативна дієта складалася з фруктів, ягід, оливкового масла і грецького йогурту.

Виявилося, що у перші два тижні добровольці споживали на 508 кілокалорій на день більше, ніж у наступні дні дослідження. Їх вага збільшилася приблизно на кілограм, також спостерігався ріст жирових відкладень.

Однак вживання необробленої їжі протягом такого ж періоду часу повертало показники здоров'я в норму.

Як повідомлялося раніше, що люди, які візуально оцінюють кількість їжі на тарілці як велику, у наступний прийом їжі їдять менше, бо відчувають себе менш голодними.

^ Наверх